Tongbeslag aanpakken

Op welke manieren kun je tongbeslag aanpakken?

Als je last hebt van een vieze smaak in je mond of een slechte adem dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. De oorzaak van deze slechte adem ligt bij de bacteriën die zich ophopen in je mond en dan met name op je tong. Als je deze bij de bron aanpakt los je het probleem het snelste en ook het beste op. Schadelijke bacteriën zitten graag op plekjes waar zich vuil en viezigheid ophoopt dus het is zaak dat je je mond goed schoonhoudt om dit tegen te gaan.

Kijk goed welk middel het beste bij jouw probleem past

Als je witte aanslag op de tong hebt dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van tongbeslag. Deze aanslag kun je aanpakken met verschillende soorten middelen. Je kunt er voor kiezen een van deze producten te gebruiken zoals bijvoorbeeld mondwater, druppels of een speciale borstel maar meer samen kan natuurlijk ook. Kijk altijd goed wat er allemaal te koop is, zodat jij een oplossing vindt die goed bij je past en waar jij ook meteen het meeste baat bij hebt.

Pak het probleem altijd bij de oorzaak aan

Kijk altijd goed waar de oorzaak van de aanslag ligt. Meestal is dit in de mond en op de tong zelf omdat je niet altijd overal even goed bij kunt om schoon te maken. Het probleem kan echter ook in de neus ontstaan dus het is zaak dat je gericht handelt en daar het juiste product bij kiest.

Poetsen met de OraBrush loont

Een goed middel om witte aanslag op de tong te verwijderen is de OraBrush. Gebruik je dit speciaal vormgegeven borsteltje samen met een goede tonggel zoals de Liquigel dan kun je er zeker van zijn dat je niet alleen de aanslag snel laat verdwijnen, maar ook de bacteriën die een vieze adem veroorzaken meteen aanpakt. Hoewel je het misschien niet direct zou denken, zorgen juist deze bacteriën op de tong voor de meeste gevallen van een slechte adem.

Waarom je beter geen gewone tandenborstel gebruikt

Denk je nu: daar kan ik toch wel een gewone tandenborstel voor gebruiken waarmee ik tijdens het tandenpoetsen ook meteen even over de tong heen borstel? Weet dan wel dat een gewone tandenborstel lang niet op elk plekje op de tong kan raken en dat je er ook meer kans mee loopt het tere weefsel in de mond en van de tong te beschadigen. Levert dit wondjes op? Dan is de kans dat je daarmee bacteriën die een slechte adem veroorzaken alleen maar groter terwijl je daar juist vanaf wilt.

Kies voor goede tongdruppels bij een witte tong

Alleen een reiniger en tongschraper gebruiken is niet bij iedereen voldoende om een witte tong aan te pakken of om alle schadelijke bacteriën te vermijden. In dat geval kun je er ook voor kiezen om iets extra’s zoals tongdruppels te gebruiken. Kies hierbij bijvoorbeeld voor de California Breath Powerdrops Tongue. Met deze druppels zorg je ervoor dat de aanslag op de tong snel verdwijnt en ook niet meer terugkomt. De druppels beschermen je tong namelijk tegen de bacteriën die de witte aanslag creëren en die voor een slechte adem kunnen zorgen.

Gebruik de druppels regelmatig

Voordeel van de druppels is dat je ze altijd en overal gebruiken kunt. De druppels doe je gewoon op de tong en mag je zo vaak gebruiken als je maar wilt. Doe er twee tot drie druppels per keer op en je hebt direct een frisse adem. Als je de druppels regelmaat gebruikt en er voor zorgt dat je tong en mond goed gereinigd worden, dan pak je de anaerobe bacteriën het beste aan en zorg je er ook nog eens voor dat ze wegblijven en je minder snel last hebt van een slechte adem.

Kies voor mondwater met een heilzame werking

Ben je wel iemand die regelmatig de mond spoelt met mondwater? Bijvoorbeeld na het tandenpoetsen om zo een nog frissere smaak en adem te krijgen? Als je dan ook last hebt van klachten zoals een witte tong of een slechte adem dan is het slim mondwater in huis te halen dat speciaal ontwikkeld is om dit probleem aan te pakken. Een prima voorbeeld hiervan is het Oravall mondwater.

Veilig te gebruiken mondwater

Met dit mondwater haal je een product in huis dat werkt op basis van actieve zuurstof. Deze zorgt ervoor dat je gehele mond en dus ook de tong gehydrateerd worden. Omdat de schadelijke bacteriën die zorgen voor een witte aanslag en een slechte adem niet van vochtige plekken houden, pak je deze er ook meteen goed mee aan. Het mondwater geeft al direct tijdens het spoelen verlichting en omdat er geen hulpmiddelen zoals alcohol, SLS of suiker aan zijn toegevoegd, is het veilig te gebruiken en heb je geen kans op nare bijwerkingen.

Ook neusslijm kan voor een witte tong zorgen

Je zou het misschien niet meteen denken maar de oorzaak van een slechte adem, een vieze smaak of tongbeslag kan ook in de neus liggen en dan met name in het neusslijm. Dit slijm is een ideale voedingsbodem voor (schadelijke) bacteriën die nog weleens de wandel kunnen nemen richting keel en mond. Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig neusdruppels gebruiken. Goede druppels zijn er veel en een voorbeeld ervan zijn de TonsilFresh Nasal Sinus Drops. Gebruik één tot twee druppels per behandeling en je problemen worden snel minder.

Neusdruppels werken zeer effectief

De neusdruppels hebben geen verslavende werking dus je mag ze zo vaak gebruiken als je maar wilt. Ze zijn een effectief hulpmiddel tegen teveel neusslijm, wanneer je bijvoorbeeld een allergie hebt of verkouden bent. Dit teveel kan ervoor zorgen dat je zelf minder speeksel aanmaakt en de bacteriën in je mond nog meer kans krijgen. Om dit tegen te gaan is druppelen zeer effectief. De neusdruppels zorgen ervoor dat de problemen in de mond afnemen en voorkomen ook de vorming van amandelstenen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je geen bittere of zure smaak meer in de mond hebt en gaan ze een slechte adem tegen.