Groenten en gezondheid

Groenten zitten vol met vitamines en voedingsstoffen, maar veel mensen krijgen er niet genoeg van. Een goed uitgebalanceerd dieet kan een verscheidenheid aan groenten omvatten, elk met zijn eigen voordelen. Naast het toevoegen van variatie aan uw dieet, zijn groenten goede eiwitbronnen. Hoewel vlees vaak de meest voorkomende bron van eiwitten is, kunnen bonen en groenten ook eiwitten bieden.

Onderzoek geeft aan dat het eten van groenten uw risico op chronische ziekten en voortijdige mortaliteit kan verlagen. Het hoge antioxidantgehalte in groenten kan ook helpen beschermen tegen kanker. Broccoli is rijk aan glucosinolaat (ook bekend als sulforafaan), een plantenverbinding die is gevonden om te beschermen tegen kanker en andere chronische ziekten. Eén studie wees uit dat broccoli -spruiten de markers van ontsteking verminderden, die worden geassocieerd met veel chronische ziekten.

Eén studie, die keek naar de associatie tussen groente -inname en dood, bleek dat mensen die meer rauwe groenten aten een lager risico op hartaandoeningen hadden in vergelijking met degenen die meer gekookte groenten aten. De onderzoekers hielden ook rekening met verschillende levensstijlfactoren en sociaal -economische factoren, die het risico op hartaandoeningen kunnen beïnvloeden. Hoewel deze factoren een grotere impact kunnen hebben dan de inname van groenten, is het eten van groenten nog steeds essentieel voor de algehele gezondheid.

Rode en oranje groenten zijn een geweldige bron van antioxidanten. Ze helpen de lever te beschermen, de bloeddruk te verlagen, de ontsteking te verlagen en een gezond gezichtsvermogen te bevorderen. Bieten bevatten de hoogste niveaus van antioxidanten en zijn ook goede bronnen van kalium, vitamine C en nitraten. Ze kunnen ook de bloeddruk verlagen en de bloedstroom verbeteren, wat gunstig is voor atleten.